PANELNA PLOŠČA

 
 

je sestavljena iz smrekove sredice, medsebojno lepljenih smrekovih letvic, kot zaključni sloj pa je dodan furnir. Načeloma je zgornji furnir vedno prečen, ker so plošče namenjene prefurniranju s plemenitimi furnirji. Panelne plošče se uporabljajo za izdelavo pohištva višje kakovostnega in cenovnega razreda (masivno pohištvo) in podbojev.

 
 

 VEZANA PLOŠČA

 
 

Vezana plošča je plošča izdelana iz več slojev med seboj lepljenih furnirjev različnih debelin in različnih drevesnih vrst, lepljenih z različnimi lepili (fenolna, melaminska in sečninsko-formaldehidna lepila). Različna sestava po drevesni vrsti oz. njihova kombinacija pomeni različno uporabo posamezne vezane plošče – različne mehanske lastnosti, različne barvne strukture, …

 
 

TROSLOJNA LEPLJENA PLOŠČA

 
 

So masivne lesne plošče, ki sestojijo iz neprekinjenih, vzdolžnih in pravokotnih masivnih desk-palic, ki so medsebojno utorno tesno lepljene.  Uporabljajo se za izdelavo notranjega pohištva, regalov, okrasnih tramov, za obloge zidov in stropov,  za polnila vrat, uporabljajo se tudi kot konstrukcijske plošče v lesogradnji, obloge zunanjih površin, obloge balkonov, slepi pod, fasadne plošče (ki niso neposredno izpostavljene vremenskim pogojem), opaženje vrat, kot nosilne in vezne opažne plošče, kot talne plošče in deske v podeželskih hišah.

 
 

IVERICA (IVERNE PLOŠČE)

 
 

so eden izmed najpogosteje uporabljenih lesnih materialov. Zaradi svojih specifičnih lastnosti so namenjene številnim možnostim nadaljnje obdelave za namene pohištvene in gradbene industrije.
Iverne plošče odlikuje finejši in bolj kompakten zunanji sloj ter homogenejša površina, zaradi česar so še posebej primerne za barvanje, lakiranje, furniranje s plemenitimi furnirji, lepljenje  laminat-ultrapas plošč in tapiciranje.
Iverica se uporablja tudi v gradbeništvu in sicer za pregrade, zaščito, podkonstrukcije, talne in stenske podloge,…

 
 

MEDIAPAN (MDF)

 
 

je srednje gosta vlaknena plošča, izdelana iz lesnih vlaken z dodatkom smole. Je visoko kvalitetna, homogena in stabilna plošča. MDF je primeren za oplemenitenje z melaminskim papirjem za lakiranje in oplaščanje, furniranje, …V pohištveni industriji se MDF-mediapan pogosto uporablja za izdelavo kopalniškega in kuhinjskega pohištva.

 

Copyright © 2011 iWood – designed by nature. Vse pravice pridržane.
Izdelava ACNet.si.
WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera